En varm söndag

Igår kväll var vi och festa hos Challe och Emma. Det var kul att träffa alla. Det var ju ett tag sen man såg dem. Var lite trött i kroppen så man rå festa ju inte. Jag och Åsa hade ju varit hemma hela dagen så det var trevligt att byta miljö. Efter ett tag så åkte jag hem. Jag, Linnea och Lina åkte först förbi Mc Donalds och åt, innan vi åkte hem.

Hemma så väntade jag på att Åsa skulle komma. Men gick och la mig efter ett tag. När Åsa hade kommit, var det bara att somna om.


Nu har vi varit vakna en stund. Och ligger i soffan och degar. Vi undrar vad vi ska äta, vi börjar liksom bli hungriga...


Gjort det som fallit oss in...

Idag har jag och Åsa haft en dag utan mål och tider att passa. Bara gjort det som fallit oss in.

Först så vaknade vi lagom tidigt. Sen gick vi ner på stan och införskaffa oss mat och lite alkohol. Vi gick ut på gräsmattan utanför mig och la oss där och åt och sola lite. Men slutade med att jag la mig i skuggan. Tål verkligen inte denna värme, om jag inte har vatten nära. Men vi låg där en stund iallfall. Sen var det dags att gå upp och lägga sig i soffan. Våra kroppar var helt utslagna. Man vill hitta på saker, men kroppen orkar inte. Vi kollade lite på tv och sen en film och sovit lite. Tog det lugnt liksom...


Det har varit så skönt, men det värsta var när vi låg i soffan att det inte blåste in någon kall frisk luft. Det har varit helt luft fritt. 

Nä nu ska jag ta det lungt och dricka lite...


En trevlig fredag kväll...

För en stund sen så var jag på stan och leta kläder och fixa lite till ikväll. Jag, Therese, Åsa och Anna ska sitta på min balkong ikväll och dricka vin och lite annat. Sen kanske vi går ner på stan och tar oss något glas. 

När jag var på stan så hitta jag en lila kjol och en vit klänning som jag brukar ha som linne.
Skit fint... Lönings kläder. Så nu är det att hålla på de sista pengarna.



Nu sitter vi och kollar på U21 på tv. Och det går ju hur bra som helst för dem. Nu är det bara att göra ett mål :D. Tänk att i början stod det 0-3 så blev det 3-3 duktig och fan vad det är kul att titta på sådan här match.


Vi har precis ätit klart och vi köpte hem sushi och det var så gott. :D


Frida...

Jag skrev ju förut om min kära katt Frida. Hon lever och stryker omkring hemma. Hon är lika skygg men kommer in på natten ibland och äter mat. Nu så får vi ställa ut mat under trappan. För vi vet att hon springer dit och gömmer sig ibland. Och när det inte är någon hemma så smyger hon in och lägger sig under överkastet och sover.


Vi tänkte för att det kanske var så att Sally hade varit taskig mot henne. Frida är en sån som vill leka hela tiden och Sally är så lat och orkar inte. Men så kan det inte heller vara för att när mamma kom hem en gång sov de i samma säng och det hade inte hänt om Sally varit taskig mot Frida. Så det är väl så att hon bara börjar bli gammal. Får se hur hon är när jag ska bo där...


Solig dag ute i skärgården

Igår hade jag en jätte bra dag. Jag åkte ut med mamma och Karlsson till Utö.


Fick gå upp klockan 6. Första båten gick 8:45 ifrån Strömkajen. På tåget träffa jag Åsa som sällskapa med oss upp till Stockholm.


När vi skulle åka med båten såg jag segelbåtarna på väg till Sandhamn. Volvo oceans race...

Det var underbart på båten. Satt och sola som bara den. Och brunare har jag blivit. Det var skönare än att ligga på en strand eftersom det blåste lite. Så man höll inte på att dö av värmen. Men det blev lite kallt och blåsigt den sista biten.


När vi kom fram gick vi och kolla bageriet, sen gick vi upp till Värdshuset och åt mat. Det finns ju små stugor där. Och ska nog fråga tjejerna om dem vill hyra någon stuga där ute, någon gång. Det är ju jätte mysigt där ute...




Jag och Karlsson åt lagrad eller lagon rökt lax med färskpotatis och någon god sås. Och mamma åt rökt lax som var mycket rökt, med en god sallad och ostsås till. Gått var det allt och man blev lagom mätt.


Efter det gick vi runt och kolla lite i bodarna. Men hitta inget roligt. Sen gick vi och satte oss på en brygga och satt där ett tag. Men usch vad varmt det blev. Efter det gick vi och köpte bröd och fika. Fick bara i mig lite dricka. Sen så var det bara att vänta till båten kom tillbaka.


På båten tillbaka somnade jag . Det var skönt att få sova lite. Jag och Karlsson satt inne nästan hela båtresan. Sen gick jag upp till mamma när vi kom närmare Stockholm, då det inte blåste lika mycket.


Sen var det bara att åka hem. Fast jag åkte hem till Åsa och Melinda och kolla film, sen var det dags att åka hem och sova.


Snart ska man kila iväg till jobbet

Idag börjar jag väldigt sent. Men så kan det vara nu när de är sommar och man är vikarie. Egentligen skulle jag ju kunna göra massor hemma. Men det har jag ju inte tänt på alls. Har fått sova ut, men min kroppen är helt slut...
Men kommer väl igång snart.

Idag är så himla fint väder. Sol och blå himmel. Hoppas att det är så i Järna med. På min dator ser jag nu att det är 21 grader ute. Ja vad ska man ta på sig för att orka denna värme. Min nya keps ska jag iallafall ta med mig. Kan vara bra att ha nu när det är så varmt ute...

Nej nu dök mitt största problem upp. Vad ska man äta?? Har inte så mycket mat i kylskåpet. Men vet att det finns lite grönsaker. Så de får man väl äta då. Så får jag ta och äta frukt på jobbet.

Nä nu ska jag fixa iordning mig och fixa mat innan man måste kila iväg till jobbet.

Volvo Oceans race

Glömde ju tilllägga förut en rolig sak. Vi ville ju ta kort när båtarna kom glidande längs vattnet (när de gått i mål).
Och alla stod ju såklart ivägen. Så då sprang vi in genom en vit öppning. Och ner på en stor brygga, där det fanns en stor bar. Skit snyggt var det. Jag märkte ju inte det, för än jag skulle på toaletten och frågade var den låg. Då en som jobba där berätta att detta var VIP hörnan. Och frågade om hur jag hade kommit in. Vi skulle in och fota. Så hon trodde att vakterna släppt in oss. Men det hade de ju inte gjort. Jag frågade om jag skulle komma in sen.  Men det berodde på vakterna. Det var ju ingen vakt som stod där. Så jag hade nog kommit in, om jag hade sprungit på toaletten. Vi stanna en liten stund, sen gick vi. Vi ville se mer av båtarna när de hade lagt till....

Volvo Ocenas race...

Vilken vacker dag man hade i Stockholm då. Det var jag, Åsa, Marcus och Åsas mamma.

Först när vi kom dit så gick vi runt och kolla läget och kolla på tävlingen som de körde i Stockholm. Sen gick vi och åt. På en indisk restaurnag och det var inte jag som valde det heller. Den hette Lilla Karachi. Det var jätte god mat där. Restaurangen låg i gamla stan. 

  
  

Sen när vi kom tillbaka kollade vi läget och sen började vi öla. Det regna en gång och som tur var, var det när vi satt och öla under ett tält. Annars var det kanon väder.

Jag, Åsa och Marcus fick syn på en jätte snygg militär. Våran sommar kille... så vi får se vem som drömmer om han inatt. Hahaha... 

När vi satt och öla kom det en stor båt med militärer och vi blev tvungna att gå dit och kolla... Det jag tyckte var coolt var att det  bara var en tjej med på  båten och resten var killar. Innan vi gick köpte jag och Åsa en Ericsson keps. Snygg var den..

 
 Några bilder:

 

   


Upp till Stockholm

 

Så var det söndag och fint väder var det ute :D. Ska idag åka till Sandhamn för att se Volvo oceans race. Skulle åka vid 11 tiden. Men Åsa har inte ringt, fast jag ringt henne flera gånger. Jag hade ju velat åka för längesen, om man tänker på var vi ska någon stans. Och de andra vet inte var det ligger. Och det kommer ta sin lilla tid att komma till Sandhamn. Eftersom att det  nog är fler som ska dit och inte bara vi. Men det får ju ta sin tid nu, nu när de inte har ringt. Jag är i alla fall start klar att åka. Sa fixa håret nu, sen är jag klar...


Ska se den...

20 november premiär av Twilight 2...

Midsommar firande

Nu har man kommit hem ifrån Mörkö. Det har varit så skönt att vara på landet. Älskar Charlies land. Har haft så trevligt sällskap och så roligt de här två dagarna. När vi var på Mörkö råka vi köra lite fel, men vände så fort vi kom på det. Så Charlie och hans far fick vänta på oss, uppsi dejsi. Och när vi kom fram ös regnade det. Så vi fick vänta i båthuset tills vi kunde åka över med båten till Charlies land. När vi kom fram så åt vi en lätt lunch. Efter det så åkte vi tillbaka, för att se dansen runt midsommarstången och spela fotboll, med Charlies sysslingar Gustav och Fia. Vi kollade på dansen och fika. Men det blev tyvärr ingen fotboll för killarna. Så besvikna de var. Var en tradition att alla spela fotboll efter dansen.


Thumbnail    Thumbnail    Thumbnail                         
Fia och Gurra                     Linnea och jag                   Challe Emma


Thumbnail


När vi satt där så kom de mörka molnen tillbaka, så vi begav oss hem. Vädret var verkligen konstigt. Det skiftade mellan regn, sol, regn, sol, regn. När vi kom tillbaka till huset spelade vi kort och vänta på att tiden var inne för att fixa maten. Gustav och Charlie fixa grillningen och vi andra salladen och Charlies föräldrar resten. Sen kom dem som Gustav bodde med ner, med lite mer mat, då vi skulle äta. Maten var jätte god och efterrätten med mm. Sen satt vi allesammans och snacka hela kvällen. Och drack och drack. Det slutade med några omgångar med 7: an (kortspel) innan vi gick och la oss.


Thumbnail     Thumbnail


Det var så skönt att sova och man sov verkligen ut... vaknade vid tolv tiden, då vi åt frukost. Sen gick vi ner till vattnet med Eddie. Han badade lite. Han var inte så rädd men blev mest chockad av att de var så blött. Sen gick vi upp igen och slappa. Sen blev det matdags och efter maten åkte jag och Linnea hem.

Thumbnail

Eddie

Tack Emma och Charlie för en trevlig midsommar :D


Snart fira Midsommar...

Jaha så var det dags snart då. För att åka till Mörkö och fira midsommar. Det ska bli skönt att vara på landet. Man kommer ju bli lite rund om fötterna. Men det blir ju ändå lugnare, än vad det brukar vara när vi mörchar. Men det kan nog bli mörch röj ändå... Men ingen som hänger i grenar och ramlar iallafall!!! HAHA


GLAD MIDSOMMAR...





Uppdaterar mer imorgon om man nu orkar...


Lite små bilder

Thumbnail
Vår fina midsommarstång på jobbet.

Thumbnail
Min fina blomma jag fick av kollegorna på jobbet.

Fick god mat idag med...

Nu har jag varit på jobbet och ätit midsommar lunch. Det var fläskfilé med svampsås och färsk potatis. Trodde att det skulle vara något annat, men det var okej. De är ju så gott. Till efterrätt blev det glass och jordgubbar, mums.


Skulle ju ha åkt till Nykvarn till Rut (Therese) men det kom ingen buss när den väl skulle gå. Och då var det ingen idé att åka ut dit, för att Rut skulle iväg, sen. Så det får bli nästa vecka.

Får se om hon har fött då...


Har köpt hem lite god mat som jag har ätit nu och samma blir de till kvällsmat och jordgubbar. Det var samma mat jag åt igår men utan kyckling. Hade istället oliver och Serranoskinka till. När jag väl stod och höll på att fixa med maten ringde Petra och undra om jag ville äta på Mc Donalds. Men det gick ju inte. Visst är det gott men min mat är ju nyttigare. :D


 Nä nu är det lite vila innan hon ringer och jag ska till mamma.


Men oj då..

Igår var vi ju på flamingo. Det var okej, men rätt många småbarn och annat folk. Jag och Anna hitta en turk som vi tror är bög. Verkade så ibland. Han var rolig och trevlig. Vi pratade mycket och det visa sig att han jobba med det jag jobbar som och det bästa, han jobbar på mitt dagis. Som jag och många fler gick på när jag var liten. :D.
Så nu ska man dit och hälsa på, någon dag. Trodde han skämta med mig, men han sa först förskolans namn och de han sa stämde med det jag vet. Nä nu måste jag skynda mig. Ska till jobbet snart på en snabbis.
Sen till Nykvarn till Rut....


Mm gooooood middag

Ikväll har jag ätit en jätte god middag med Anna. Vi var på stan och köpte kycklingspätt, chevreost, Ceasarsallad och bröd, med lite vitt vin. Detta  kommer man ju äta fler gånger... :D


Nu är det dags att dricka lite, ska till flamingo sen. Men hör sen...


Vaddå stress dag

Ja du denna dag har varit stressig. Börja jobba klockan 7:45 och slutade vid 12 tiden. Men behövde jobba över. Skulle börja jobba igen klockan 15:30. Kunde åka hem och fixa saker innan jag skulle börja igen. Skulle då hem och tvätta, duscha och fixa maten jag skulle ta med till vår surprise middag, hejdå middag för en på jobbet som blir biträdande rektor på den nya förskolan i Järna. Om det går bra för henne och det tror jag att det kommer att göra.


Tillbaka till mitt. Min tvättid var klockan 14 men kunde börja vid 13, för att det inte var någon som skulle tvätta då. Hann tvätta allt. Det var skönt, trodde inte att jag skulle hinna med det på 1 timme och 15 min. Medan jag tvättade duschade jag och fixa mig och kocka mycket pasta till kvällen. Skulle ta med mig pasta med pesto. Mm....


Hann med allt jag skulle men missa mitt tåg tillbaka till jobbet med 1 min. För att det gör om de flesta gator i stan. Bussarna blir försenade, var de än ska åka. Så fick ta bussen ut istället...


Jobba några timmar sen var det dags för surprise middagen. Hade jätte trevligt och blev så så mätt. Kände mig som en köttbulle när jag åkte hem. Nä nu ska jag sova. Så skönt får lite sovmorgon imorgon :D


Mina revben

Åhh kan man ha så här ont i revbenen. Ska akta mig för att någon lyfter upp mig eller något annat, så att jag inte sträcker mig. Känns som om jag har träningsverk. Har svårt att bara röra på mig, så ont gör det.


25 + 25 fest

Igår var man ju på 25 + 25 års fest. Det var jätte kul. Var alla möjliga människor där. I början kände vi oss lite utanför. Men det gick ju över. Det roligaste var att en tjej frågade Emma och Sarah vilka de kände där och om dem kände dom som hade festen. Och en fråga ut Buddha när han stod i kön till toaletten. Vi hade i alla fall en jätte trevlig kväll och rolig med. För mig blev det lite vin, absint och ouzo eller vad det nu heter. Mådde inte alls så bra efter att jag kom hem. Hade fått tag på Nicklas slip, som jag hade som midjebälte och den togs ju med hem. Det mindes jag ju absolut inte och när jag fick syn på den i min hall stod jag länge och undrade hur den hade hamnat där och var den hörde hemma någon stans. Ont i kroppen har jag också. Ramlade när vi körde limbo och ont i revbenen efter att killarna lyfte upp mig flera gånger.


Kändes skit bra när jag vaknade imorse inte alls bakis. Men sen när jag väl kom ut till Järna (skulle på en liten indiskmarknad) då kom baksmällan. Fy fasen vad man har mått skit idag. Mådde bättre när man hade fått i sig mat men då blev man ju trött efter det.


Ikväll har vi varit och firat Sarah. Och hon hade bakat så mycket gott. Jag åt glass med jordgubbar. Som jag har längtat efter det i flera dagar... Så jag har haft en riktig trevlig helg. Och det kommer nästa helg också bli :D


Nu mår man bättre

Vad skönt nu har jag vilat lite. Somna vid elva och vakna vid ett. Skönt var det i alla fall och mår bättre i huvudet. Nu ligger jag och glor på Ocean´s eleven. Ska väl snart fixa något att äta. Om man nu hittar något i frysen och kylen. Har liksom inte så mycket mat hemma. Ska man vara helt ärlig så har jag inget alls. Det är bara att gilla läget, som Melinda skulle säga. Och så är det bara att lägga sig i soffan och tänka på något bättre. Jaja nu ska jag glo klart på filmen...


Ingrid på besök :D

Jaha så nu sitter man själv i soffan. Ingrid har precis åkt med bussen. Det var skit kul igår... Kvällen började med att jag och Therese kollade på film och åt. Sen fixa vi i ordning oss och efter ett tag kom de andra. Vi satt och uppdatera Ingrid lite om vad som hänt och hur de är med alla och körde lite roliga lekar.


Sen bar det av till 550 och där härja vi alla runt. Där träffa vi på Åsa och Markus och de verkade också ha kul. Träffade också Anjou och vi spåra kändes det som ibland. Blev visst lite rund om foten och de känns i huvudet, usch. Men nu är det bara att få bort det, innan man ska iväg igen på 25 + 25 års fest. Kommer nog vara lite blyg och lätt chockad eftersom det kommer vara mycket människor på ett och samma ställe. Tycker att det är lite läskigt nu för tiden... Men med lite vin i kroppen så kommer det väl inte att märkas, hahaha.


Vet inte när Ingrid vaknade imorse, men kan nog ha varit rätt tidigt. Vet att vi gick och la oss vid fyra tiden. Vi åt lite mat innan vi kröp ner i soffan för att sova. Jag skulle egentligen upp vid klockan 7 och tvätta. Men sprang ner en timme innan och trök den tiden, ville ju sova. Vaknade sen klockan 10 och har inte alls sovit ut och det känns i kroppen. Och de måste jag nog göra om jag ska orka ikväll. Så ska väl snart vila i min sköna soffa. Sen måste jag städa upp lite här också.


Vad det tog tid då...

Nu har jag suttit jätte länge och hållit på att skicka musik genom bluetooth, till mobilen. De värsta är att min port på datorn som blev lagade för några veckor sen har börjat krångla igen. Så allt tog ju lite längre tid. Men nu är jag äntligen klar. Så nu kan jag ligga och lyssna på musiken när jag ska sova.

För jag tror nämligen att jag kommer få sällskap på bussen imorgon så blir ingen musik då. Tycker att det är skönt att bara sitta och lyssna på musik på morgonen på väg till jobbet. Men det kan man ju inte göra direkt, om man sitter med någon.


Mycket att göra denna helg

Som ni såg hade jag ju kollat på Twilight och ska se den igen. Imorgon med Therese, innan de andra kommer. Ska bli så kul att Ingrid kommer. Har saknat henne så.... Så det blir lite fest imorgon.

Ska göra många saker denna helg. Som på lördag ska jag på en stor födelsedagsfest och på söndag ska jag till Sarah för att fira henne.

Äntligen internet....

JJAAAAAAAA idag hämtade jag lilla dosan som fattades för att mitt Internet skulle funka. Att de inte kunde fråga om det tidigare... Man blir ju så less. Så nu har jag uppdaterat mig lite efter att inte haft Internet i ca två veckor.


Äntligen har man gjort det...

I tisdags var det en av mina sköna dagar på jobbet. Då jag slutar efter lunch...

Denna dag skulle jag gå och ta ett cellprov och var så nervös. Det bästa var att jag fick med mig en kompis som också gjorde det. Så nu är vi stolta över oss själva. Jag var lite nervös i början, men nu är man nervös för resultatet...


Vi gick och hyrde en film som jag har hört ganska mycket om och som dem flesta verkat ha sett. Det var filmen Twilight. Tyckte att den var jätte bra och längtar tills resten av filmerna kommer ut. Tyvärr har jag missat att läsa böcker... 


Är glad att jag bor där jag bor

Alltså vad mina grannar i andra trappuppgångar bråkar. Är glad att jag bor i rätt trapp. :D
Stackars de andra som bor i fel...

Tur att man var snabbtänkt...

Igår så var jag, Melinda och Therese på Olearys med Anna och hennes (Dannes syrra) kompisar och kolla på Sverige - Danmark. Alla vet ju hur det gick.

Det var lite svårt för mig. Med allt folk som va där och allt ljud. Är inte van vid att det är så många människor på samma ställe och så lite plats. Det är skillnad när man är ute och festar. För då har man så mycket svängrum och då är det bara musik som hörs.

Efter att martchen var slut åkte vi hem till Melinda och förfesta (jag och therese). Skoj var det. Vi satt och drack sprit med lite bär i och lekte en frågelek. När vi kom ner på stan vid stationen såg vi ett gäng t***'*. Vi blev lite rädda, när vi såg dem. På den gatan vi kom på stod det en kille som tillhörde dem. Han fråga oss: Var är klockan. Och trodde att vi skulle ta fram våra mobiler. Men som tur var, var jag snabbtänkt. Tänkte på att det hängde en klocka på stationen han kunde kolla på. Och det sa jag.

Då sa han: Ser inte den. Då måste jag ju gå närmre.

Sa jag: Ja då får du väl gå närmre då...

Han blev skit arg och börja ropa ord efter oss och spotta efter oss. Vi var allt lite skraja när vi gick dit vi skulle. Vi träffa på dem vid grillen men det var ingen som såg oss, som tur var...

Undra om någon kommer köpa denna bil???

Denna anonns hitta jag och Anna på blocket, när Anna satt och kolla efter en bil. Fasen vad vi skratta...


Golf III 96 1.8 besiktad och skattad till 20 april 2010. Sommar och vinter däck finns i bra skit. Inga problem i motor och växellåda. Fyra original nycklar. Bilen finns i Sätra. Jag kan tänka mig att gå lite ner i pris eftersom finns lite rost i bilen.


Vilka grannar man har

På fredagen förra helgen satt jag och Therese och drack lite vin på min balkong, i väntan på Åsa och Melinda. Vi skulle på fest hos Edwin.

Jag har ett par grannar som alltid kommer igång på sommaren, med att festa och bråka. De är allmänt högljudda.


Orkar inte berätta i detalj vad som hände men det var flera bråk, hos dem. Så till slut ringde vi polisen. Men Therese fick prata med dem. Det var visst inte bara jag som ringt utan fler av mina grannar. Först hade vi ringt störningshoren men de sa att vi skulle ringa polisen.

Och det fick vi lov att göra. Verkar inte som om de ville göra något, fast det egentligen är dem som ska komma.


Helt plötsligt kom de en polis (Daniel tror vi han hette) gående och vi satt och peka åt vilket håll han skulle gå. Först var han på väg till några andra som också satt ute på sin uteplats. Det slutade med att Daniel fick komma till min port och prata med oss. Vi hade ju sett allt som hänt. Daniel fick våra namn och nummer ifall det skulle bli något mer. Men han glömde visst ge sitt nummer, till mig hahaha. Han var allt en snygging och inte allt för gammal.


På lördagen var vi hemma hos Åsa och Melinda på för fest. Vi sklle ut men jag var så trött och sliten efter fredagen så blev inte någon utgång för mig. När vi var på stan träffade jag och Therese polisen Daniel, som vi pratade med igår.  


Han kolla på oss och kände igen oss. Och utbrast i ett HEJ och :

Så ni är ute och går ikväll...


Sen börja vi snacka om vart vi skulle och var man går ut. Och ifall det var något speciellt som hände ikväll. Det var kul att han kände igen oss.


Men det roliga var att det verkligen blev en promenad på stan, för mig och Therese. Precis som Daniel trodde att vi gjorde.


Blir så irriterad

Har bytt ifrån tre mobiltbredband till stadsnätet. Men de har problem på stadstnätet att få igång det. Därför har jag inte kunnat uppdaterat min blogg... Är så irriterad av detta. Har inte haft internet över en vecka och spricker av ilska. Tyvärr så har alla skyddat bredband i mitt hus, så jag kan inte komma in på någons annans heller :(.
Men hoppas att det kommer att fungera denna vecka som kommer. Har ganska mycket att uppdatera...




RSS 2.0