Så härliga

Har kollat på detta program förut. Men är lika intressant att titta på det igen. Åh så härliga ungar det är då. Man skrattar och gråter.




Sex år och fast i en 60-årings kropp

Brittisk dokumentär. Om barn som lider av den genetiska sjukdomen progeria innebär det att kroppen åldras i förtid. I programmet möter man Kaylee Halko som diagnostiserades med progeria när hon var sex månader. Hon har precis börjat skolan och har redan drabbats av ledinflammation.

Träffar också sexåriga Lindsay Ratcliffe som fick diagnosen progeria 2004. Kaylee och Lindsay är två av tretton kända fall av progeria i USA. Nyligen fick deras föräldrar nytt hopp när de valdes ut att medverka i en revolutionerande medicinsk test av ett nytt läkemedel mot sjukdomen.

För föräldrar med barn som lider av den genetiska sjukdomen progeria blir det en omtumlande upplevelse när de får diagnosen. Sjukdomen innebär att deras barn åldras upp till tio gånger snabbare än normalt.

Kaylee Halko fick diagnosen progeria när hon var sex månader gammal. Nu har hon precis börjat skolan och har redan drabbats av ledinflammation. Hennes föräldrar försöker njuta av varje sekund med sin dotter och skydda henne, något som blir svårare när hon börjat skolan och kommer att bli mer medveten om sin sjukdom. De vet att ju mer nyfiken hon blir desto mer måste de berätta om sjukdomen och hennes framtid.

Sexåriga Lindsay Ratcliffe fick diagnosen progeria 2004 och tillsammans med Kaylee är de två av 13 kända fall av progeria i USA. Deras föräldrar fick nyligen nytt hopp när Lindsay och Kaylee blev utvalda att medverka i en revolutionerande medicinskt test för att prova ett nytt läkemedel mot sjukdomen.

Frågan är om denna behandling kan bota sjukdomen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0